33
godine djelovanja

L’Oreal fond za žene podržava rad ženskog skloništa i savjetovališta AŽKZ-a

Uz podršku L’Oreal fonda (uz druge donatore) za žene radu ženskog Skloništa i savjetovališta AŽKZ-a u prvih 6 mjeseci 2022. godine ostvareni su sljedeći rezultati:

  • U našem U Skloništu je boravilo 9 žena i 16-ero njihove djece. S majkama je provedeno 201 savjetodavnih razgovora i 9 grupnih radionica.
  • S djecom je odrađeno ukupno 86 grupnih i 201 individualnih tretmana koji uključuju prorade traume te dramsko-pedagoške i kreativno-edukativne radionice osnaživanja.
  • Putem besplatnog telefona 0800 5544 savjetovale smo 729 žena koje su preživjele nasilje.
  • Informacije o pravima žena širile smo putem medija u kojima smo se pojavile ukupno 137 puta.
  • Organizirale smo okrugli stol pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i u suradnji sa Skupštinom Grada Zagreba koji se održao 8. ožujka 2022. godine.
  • Besplatnu pravnu pomoć smo osigurale za 9 žena i 16-ero djece u skloništu te za žene koje su nam se obratile u savjetovalište. Žene u savjetovalištu dobile su 307 pravni savjet te su za njih napisana ukupno 50 podneska nadležnim tijelima. Žene i djeca u skloništu zastupani su na 18 rasprava i ročišta na sudovima te je za njih napisano 18 podneska i dopisa sudovima i institucijama.
  • Osigurale smo psihološku pomoć za 9 žena u skloništu i za žene u savjetovalištu, koje su dobile sveukupno 110 psiholoških savjetovanja.
  • Kroz savjetovanje te rad sa ženama u skloništu, posredovale smo između žena/djece i institucija (socijalnih, pravosudnih, policijskih, zdravstvenih, odgojno-obrazovnih i drugih) kako bi pomogle ženama da pri tim institucijama ostvare svoja prava. Odrađeno je ukupno 539 posredovanja.
  • Kroz rad sa ženama i djecom te kroz javna izvješća pratile smo provedbu zakona te na temelju naših analiza i opservacija pisale prijedloge za dopunu ili izmjenu Zakona i pravilnika. Također smo radile na analizama usklađenosti nacionalnog zakonodavstva s Istanbulskom konvencijom. Izradile smo opsežan izvještaj u sjeni za GREVIO (Skupinu stručnih osoba za djelovanje protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, odnosno tijelo neovisnih stručnjakinja/stručnjaka koje nadzire provedbu Istanbulske konvencije), koji je dostupan ovdje.

#LOrealFundForWomen

#LOrealfortheFuture

116016
Nazovite Žensko savjetovalište radnim danom od 10 do 17 sati. Pozivi su besplatni, a razgovori anonimni i povjerljivi.
Podržite nas na Facebooku

Kontakt

Autonomna ženska kuća Zagreb - žene protiv nasilja nad ženama.
Email: azkz@azkz.hr
OIB:25904655993
P.P. 19 10001 Zagreb
Radno vrijeme savjetovališta
Svakim radnim danom od 10.00 do 17.00
Broj telefona je:116016
logo