33
godine djelovanja

Održan prvi transnacionalni seminar u sklopu EU projekta Erasmus + „Osnaživanje ranjivih skupina žena kroz financijsko obrazovanje“

AŽKZ je u partnerstvu s nevladinim organizacijama Observo Onlus i Progeu iz Italije organizirala prvi trans-nacionalni seminar o osnovama ekonomije i financijskom obrazovanju koji se održao u Rimu od 6. do 9. lipnja 2022. godine.

Na seminaru je prisustvovalo sveukupno 14 žena (7 iz Hrvatske i 7 iz Italije ) koje su preživjele partnersko/obiteljsko nasilje te žena koje se nalaze  u teškoj financijskoj situaciji.

Na četverodnevnoj edukaciji sudionice su stekle potrebna znanja i vještine vezano uz osnove ekonomije te upravljanje financijama, ulaganjima i štednjom.

Kroz prezentacije i grupni rad imale su priliku iznijeti osobna iskustva te razgovarati o izazovima s kojima se susreću kao i o primjerima dobre prakse. Na kraju edukacije s korisnicama se radilo na kreiranju osobnog proračunskog plana.

U sklopu ovog projekta održat ćemo još jednu četverodnevnu edukaciju u Zagrebu na temu upravljanja financijama, karijernog savjetovanja i napredovanja.

U nastavku je dnevni red seminara na engleskom jeziku.

#FinancialEducation4women

116016
Nazovite Žensko savjetovalište radnim danom od 10 do 17 sati. Pozivi su besplatni, a razgovori anonimni i povjerljivi.
Podržite nas na Facebooku

Kontakt

Autonomna ženska kuća Zagreb - žene protiv nasilja nad ženama.
Email: azkz@azkz.hr
OIB:25904655993
P.P. 19 10001 Zagreb
Radno vrijeme savjetovališta
Svakim radnim danom od 10.00 do 17.00
Broj telefona je:116016
logo