Neva Tölle je dobitnica Nagrade grada Zagreba

Neva Tölle je jedna od dobitnica Nagrade grada Zagreba. Ona je feministička aktivistica, osnivačica i dugogodišnja koordinatorica Autonomne ženske kuće Zagreb – žene protiv nasilja nad ženama.

Nagradu grada Zagreba je dobila za dugogodišnje uspješno praktično i javno djelovanje u korist žena koje su preživjele muško nasilje, za požrtvovnu i upornu borbu protiv muškog nasilja nad ženama i djecom.

Postigla je iznimne rezultate u podizanju kvalitete života žena svojim neumornim radom sa ženama i djecom te osiguranjem jedinog skloništa u Zagrebu i Republici Hrvatskoj čija je adresa službena tajna – TAJNO. Osiguranje najviših standarda kvalitete rada rezultiralo je s 90 posto uspješnosti u dugoročnom sprečavanju nasilja protiv žena te podrškom i pomoći ženama u ostvarenju samostalnog života bez povratka nasilniku.
Kontinuiranim javnim djelovanjem, zagovaranjem ženskih reproduktivnih prava, prava na život bez nasilja te radnih prava, sudjelovanjem u kreiranju zakona, pravilnika i lobiranjem za ratifikaciju i implementaciju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji dala je izniman doprinos u praktičnom i zagovaračkom radu na afirmaciji žena u društvu.

Čestitamo Nevi Tölle na zasluženom priznanju!

Foto: N1

0800 55 44
Nazovite Žensko savjetovalište radnim danom od 10 do 17 sati. Pozivi su besplatni, a razgovori anonimni i povjerljivi.
Podržite nas na Facebooku

Kontakt

Autonomna ženska kuća Zagreb - žene protiv nasilja nad ženama.
Email: azkz@azkz.hr
OIB:25904655993
P.P. 19 10001 Zagreb
Radno vrijeme savjetovališta
Svakim radnim danom od 10.00 do 17.00
Broj telefona je:0800 55 44
logo