33
years of support

Are you in immediate danger?

Posjetili ste ovu web stranicu jer mislite da ste trenutno u opasnosti, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti kako biste bili sigurni.

Ako želite, izađite iz situacije nasilja sada. Nazovite Žensko savjetovalište na broj 0800 55 44 radnim danom od 10 do 17 sati.

Razumijemo da je teško shvatiti što vam se događa, kao i razgovarati o svojoj situaciji, čak i s najbližom obitelji i prijateljima. Možete se osjećati usamljeno i izolirano. Možda vam je partner rekao da će vas povrijediti ako to kažete nekome. Možda ste nekome rekli, a oni su vam rekli samo da pobjegnete i odete iz nasilne veze. Ali mi znamo da to nije tako jednostavno.

Partner vas nema pravo kontrolirati. Ne biste trebali brinuti o tome kako će reagirati na ono što radite. Nasilje u obitelji je zločin i niti jedna žena ne zaslužuje da se osjeća uplašenom, kontroliranom, ugroženom, zlostavljanom ili u strahu za vlastiti život.

Možda osjećate da ste sami krivi za zlostavljanje. Vaš partner i drugi ljudi su vam možda rekli da ste vi krivi, ali to nije istina. Za zlostavljanje je odgovoran vaš partner. I samo on to može zaustaviti.

Upamtite – imate pravo osjećati se sigurno u vlastitom domu i osjećati se sigurno i poštovano u svojoj vezi!

116016
Call the Women's counseling center on weekdays from 10 a.m. to 5 p.m. Calls are free and conversations anonymous and confidential.
Support us on Facebook

Contact

Autonomous Women's House Zagreb
Email: azkz@azkz.hr
VAT: 25904655993
P.P. 19 10001 Zagreb
Counseling office working hours
Every weekday from 10 a.m. to 5 p.m.
The phone number is: 116016
logo