33
godine djelovanja

Demanti teksta Jutarnjeg lista

Demanti tvrdnje iz teksta novinarke Željke Godeč “Prvo sklonište za žene zatvara se u kolovozu jer nemaju više novca” objavljenog u Jutarnjem listu 3. srpnja 2020.

S obzirom da je Sklonište Autonomne ženske kuće Zagreb – žene protiv nasilja nad ženama osnovano u prosincu 1990. godine i neprekinuto radi već 30 godina kao prvo sklonište ne samo u Hrvatskoj već i u Istočnoj Evropi, želimo demantirati tvrdnju iz teksta novinarke Željke Godeč “Prvo sklonište za žene zatvara se u kolovozu jer nemaju više novca” objavljenog  u Jutarnjem listu u petak, 3. srpnja 2020.

Žene koje preživljavaju partnersko nasilje i ostala javnost ovim tekstom bivaju krivo informirane obzirom da Prihvatni centar Ženske pomoći sada nije prvo sklonište u Hrvatskoj, te da iznošenjem netočne informacije ovaj tekst dovodi javnost u zabludu. Time se Autonomnoj ženskoj kući Zagreb nanosi šteta jer godinama u javnim izjavama, publikacijama i dr., neprekidno iznosimo činjenicu da je Sklonište Autonomne ženske kuće Zagreb prvo u Hrvatskoj i puno šire.

Iako su i Autonomnoj ženskoj kući Zagreb drastično srezana sredstva mi i dalje nastavljamo raditi i primati u Sklonište žene koje su preživjele partnersko nasilje, te kontinuirano održavamo rad Ženskog savjetovališta u postojećim okolnostima. Žene koje su preživjele partnersko nasilje nam se i dalje mogu javljati na telefon 0800 55 44 svakog radnog dana od 10:00 do 17:00 sati.

Želimo istaknuti da je trenutačna situacija s rezanjem financijskih sredstava pogodila sve nevladine organizacije u RH koje pružaju podršku ženama koje su preživjele partnersko nasilje, uključujući naravno i Žensku pomoć sada.

Ovo je akutan problem te pozivamo sve razine vlasti da hitno pristupe rješavanju nastale situacije kako žene koje su preživjele partnersko nasilje i njihova djeca ne bi bile  dovedene u opasnost.

116016
Nazovite Žensko savjetovalište radnim danom od 10 do 17 sati. Pozivi su besplatni, a razgovori anonimni i povjerljivi.
Podržite nas na Facebooku

Kontakt

Autonomna ženska kuća Zagreb - žene protiv nasilja nad ženama.
Email: azkz@azkz.hr
OIB:25904655993
P.P. 19 10001 Zagreb
Radno vrijeme savjetovališta
Svakim radnim danom od 10.00 do 17.00
Broj telefona je:116016
logo